Instagram

Sunday, June 30, 2013

My life as as a student Unimas, Asasian

Assalamualaikum..
Hai..
Post  kali  nie  Dayah  nak  cerita  tentang  kehidupan  Dayah  sebagai  student.

8 pagi- kelas  pertama  bermula..
10 pagi- rehat..
10.30 pagi- kelas  kedua bermula..
12.30 pagi- kelas  habis... Waktu  nie  la  Dayah  rehat, makan, solat Zohor..
2.00 petang- Kelas  lagi... Kalau  hari  Isnin  Dayah  ada  kelas  IT.. Hari Selasa  dengan  Jumaat  pulak  ada  Lab.. Lab  ni  bukan  setiap  minggu la.. Kalau  subjek  Chemistry, 2 minggu  sekali  ada  la  Lab..  Sebabnya  kitorang  gilir-gilir  dengan budak  Sains  Fizikal..
Hari  Jumaat  lepas  Dayah  ada  kelas  Chemistry lab.. Kitorang  buat  experiment.. Stress  jugak  la  buat   experiment  tu.. Macam  mana  tak  stress, kalau  result  experiment  asyik  tak  betul  je... Last-last  kitorang   edit  je  result  tu  sikit-sikit  sebab  dah  malas  nak  repeat  experiment..  Taubat  tak  nak  jadi  doktor  wey..

Oh ya..   Life  as  a  student  ni  agak  sibuk  la.. Haha. *kata  sibuk  tapi  still  ada  masa  nak  update  blog.. kahkahkah  Seriously, I  cakap  memang  sibuk  pun.. My  life  is  a bit serabut  kat  sini.. heheheh Dah  la  tutorial  banyak  tak  siap  lagi.. Baju  pun  kena  basuh  sendiri.. Segalanya  perlu  buat  sendiri..  Minggu  depan  ada  ujian  kimia la, kuiz bio la..  Tension.. tension.. haha  redah  je  la..  Haha  Dayah  ni  memang  susah  nak  fokus  sikit  kalau  bab study  nie.. Petang  nanti  nak  pergi  Summer  Valley  pulak.. Entah  bila  la  nak  study.. Sebenarnya  Dayah  update  blog  ni pun   dekat  library.. Tujuan  sebenar  datang  library  nak  buat  tutorial  maths  tapi  tetibe  melencong  ke  sini  pulak..

Next, I nak  bagi  tahu  korang  ni..  I  masuk  bola  tampar..  Seriously. :P  First  time  tau  Dayah  main  bola  tampar  ni.. Lebam  jugak  la  tangan  ini.. Tapi  walaupun  sakit  tapi  best  kot.. Ala.. benda  baru  memang  best  pun.. Dah  la  sebelum  ni  tak  pernah  main  bola  apa  pun.. Maksudnya, dulu  Dayah  tak  pernah  masuk  pertandingan  bola-bola  ni.. Waktu  PJK  zaman  sekolah  dulu  pun, kalau  main  bola  pun Dayah  malas  nak  kejar  bola.. Minggu  depan  dah  la  nak  lawan  dah.. Dah  la  tak  berapa  pandai  lagi  main  tapi  dah  nak  lawan  dah.. Main  je  la.. Kalah  menang  nasib  la.. Hahaha


Yang  ni  Mee  Kolok..
Nak  cerita  apa  lagi ye? Erm.. dah  tak  ada  idea  dah  nie.. Okay lah.
I  rasa  tu  je  la  kut.. Nanti  kalau  rajin  Dayah  update  lagi..  thanks  ye  awak, sebab  baca  blog  saya..
Assalamualaikum

10 comments:

  1. life sebagai student nie memang memenat kan betul tak..?hukhukhuk...
    goodluck utk game tu ok :)

    ReplyDelete
  2. haha. memang memenatkan.. thanks.. i hope everything will be okay la.. :)

    ReplyDelete
  3. Haha tahu takpe. Penat2 pun sempat update blog. Tu utk release tension klu fiqa haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. penat kan? semua benda kena buat sendiri.. update blog mmg boleh release tension kan? i totally agree with that statement.

      Delete
  4. good luck!!! tapi time student la yang paling best..enjoy n cherish it dear

    ReplyDelete
  5. Good luck ! ^^ Done follow . Follow me back ;) http://erajefrimoment.blogspot.com/

    ReplyDelete